2011-09-27
1. Palikite per naktį avinžirnius mirkti šaltame vandenyje. Nusunkite ir praskalaukite avinžirnius, sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirinkite ir virkite 10 minučių, tada Daugiau...
Surasta: 1762
1. Palikite per naktį avinžirnius mirkti šaltame vandenyje. Nusunkite ir praskalaukite avinžirnius, sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirinkite ir virkite 10 minučių, tada Daugiau...
Vidutinio amžiaus vyrai, besistengiantys sveikiau maitintis, daugiau mankštintis ir besiimantys cholesterolį mažinančių priemonių tuo pačiu gali pagerinti ir lytinį gyvenimą, teigia mokslininkai. Beveik vienas iš penkių vyrų JAV patiria erekcijos sutrikimų.
Daugiau...
Šiuo metu visas pasaulis susirūpinęs sunkiai valdomu širdies ir kraujagyslių ligų plitimu. Todėl pasaulio lyderiai pripažino, kad nedelsiant reikia suteikti pirmenybę šių ligų prevencijai ir kontrolei kartu su kitomis neužkrečiamomis ligomis, tokiomis kaip vėžys, lėtinės kvėpavimo ligos ir cukrinis diabetas. Daugiau...
1. Ant karštų kepimo grotelių odelėmis į viršų padėkite paruoštus pipirus ir kepkite, kol odelės pajuoduos. Perdėkite į dubenį ir uždenkite.
2. Sudėkite baklažanų ir cukinijų skilteles ant Daugiau...
Informuojame, kad moksleiviams, kuriems sukako 18 metų, dėl privalomojo sveikatos draudimo fakto patvirtinimo kreiptis į teritorinę ligonių kasą jau nebereikia. Daugiau...
1. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir margariną ir apie 3 minutes pakepinkite svogūną, kol suminkštės, kartais pamaišydami. Suberkite morkas bei pastarnokus, gerai išmaišykite, Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Sudėkite nenuluptas česnakų galvas į kepimo skardą ir kepkite 30 minučių.
2. Tuo tarpu apvirkite bulves vandenyje 10 minučių.
3. Ant mažos ugnies Daugiau...
1. Į didelį prikaistuvį sudėkite svogūną, česnaką, bulves ir salierus. Supilkite sultinį ir virkite 20 minučių.
2. Pagardinkite sriubą prieskoniais, sudėkite špinatus ir virkite dar 10 minučių. Daugiau...
1. Pamirkykite duoną 150 ml vandens 5 minutes.
2. Tuo metu ant pomidorų užpilkite verdančio vandens ir palikite 30-60 sekundžių, tuomet nulupkite, išimkite sėklytes ir supjaustykite pomidorus. Daugiau...
1. Suberkite lęšius į dubenį, užpilkite vandeniu ir palikite 2 valandas pamirkti. Nupilkite ir gerai nuvarvinkite.
2. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Suberkite bekoną ir apie 3 Daugiau...
1. Nulupkite saldžiąsias bulves ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į prikaistuvį kartu su raudonais saldžiaisiais pipirais, svogūnais, česnakais, vynu ir daržovių arba vištienos sultiniu. Daugiau...
1. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir truputį apkepinkite česnaką ir aitriuosius pipirus (apie 2-3 minutes). Sukrėskite ančiuvius, susmulkinkite šakute, tada sumaišykite su pomidorais, džiovintų Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Perpjaukite pomidorus per pusę ir išimkite turinį. Nusausinkite puseles ir stambiai supjaustykite turinį.
2. Perpjaukite paprikas per pusę, palikdami Daugiau...
1. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite vištienos šlauneles ir skrudinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol jų spalva pasikeis. Perdėkite į karščiui atsparų Daugiau...
Tai ką jūsų mama ar draugės nuolatos kartodavo gali būti tiesa: šokoladas gali skatinti odos spuoguotumą. Specialiai atliktame tyrime dalyvavę jauni vyrai suvalgantys iki 300g šokolado teigia pastebėję, kad po kurio laiko iškyla daugiau spuogų. Daugiau...
1. Supjaustykite kiaulieną įstrižai plonais griežinėliais. Sudėkite tarp dviejų skaidrios plėvelės sluoksnių ir lengvai padaužykite kočėlu, kad pasidarytų lygūs.
2. Supilkite miltus į negilų Daugiau...
Jei esate moteris, kuriai daugiau nei 40 metų, tikriausiai girdėjote sakant, kad turite rinktis: veidas ar figūra. Tradicinė išmintis teigia, kad negalima turėti jaunatviškos figūros ir jaunatviško veido tuo pačiu metu. Ne per seniausiai kosmetinės chirurgijos industrija atliko keletą tyrimų, kurie kaip pasirodo palaiko populiarų teiginį. Daugiau...
1. Suberkite lęšius į kaistuvą ir užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų. Užvirinkite, pavirkite 10 minučių.
2. Tuo pat metu iki rudumo apkepkite maltą jautieną storadugnėje keptuvėje, nedėdami Daugiau...
1. Abrikosus supjaustykite perpus ir sudėkite į dubenį su 150 ml vandens. Palikite per naktį.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Atspariame karščiui prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Daugiau...
Kai Amerikos drabužių dizainerių taryba paskelbė naują sveikatos vadovą, norėjo atkreipti dėmesį į valgymo sutrikimų problemą ir siūlė uždrausti jaunesniems nei 16 metų modeliams pasirodyti madų šou. Taip išreikštas susirūpinimas kai kurių modelių pernelyg akį rėžiančiu liesumu. Daugiau...
1. Šparagų viršūnėles ir žalumynus garinkite garuose virš prikaistuvio su verdančiu vandeniu 5-10 minučių, kol suminkštės. Nusausinkite daržoves ir laikykite šiltai.
2. Įkaitinkite aliejų Daugiau...
1. Į dubenį sudėkite vištienos krūtinėlės filė ir supilkite ant jos sezamų aliejų bei cheresą.
2. Įmaišykite druskos ir pipirų, uždenkite ir palikite 15 min. marinuotis.
3. Kiaušinio baltymą Daugiau...
1. Cheresą ir sojų padažą sumaišykite su gausiu kiekiu druskos ir pipirų. Į indą sudėkite anties krūtinėles, supilkite marinatą, uždenkite ir palikite marinuotis.
2. Nusunkite antieną ir Daugiau...
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, česnaką ir džiovintą kiaulienos papilvę ir šiek tiek apkepinkite (apie 5 minutes), retkarčiais pamaišykite.
2. Į keptuvę suberkite Daugiau...
1. Nusunkite grybus, pašalinkite ir išmeskite kotelius, kepurėles susmulkinite. Sudėkite į dubenį.
2. Nusunkite vermišelius ir supjaustykite juos. Sudėkite vermišelius į dubenį kartu su Daugiau...
1. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus didelėje keptuvėje. Sudėkite pusę mėsos ir apkepinkite gerai iki rudumo iš visų pusių. Perdėkite į lėkštę. Tokiu pat būdu apkepinkite likusią mėsą ir išimkite Daugiau...
1. Supilkite aliejų į negilų stiklinį ar kinišką dubenį, taip pat sudėkite citrnos žievelę ir sultis, aitriųjų paprikų dribsnių ir pipirų pagal skonį. Suplakite, kad išsimaišytų, tada sudėkite Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Perpjaukite prancūzišką batoną pusiau išilgai. Išpjaukite iš kiekvienos dalies minkštimą.
2. Patepkite batoną aliejumi, padėkite ant kepimo popieriaus Daugiau...
1. Įkaitinkite kepsninę. Patepkite cukinijos ir baklažano griežinėlius trupučiu aliejaus ir padėkite ant kepimo grotelių kartu su smulkintais pipirais. Kepkite ant grotelių (kartą apverskite), Daugiau...
1. Pomidorus ir agurkus sudėkite į dubenį. Svogūnų laiškus padalinkite perpus ir vieną dalį supjaustykite. Smulkintus svogūnų laiškus sudėkite į dubenį ir atsargiai išmaišykite.
2. Portulakus Daugiau...
1. Plonais griežinėliais supjaustykite apelsinus. Pjaustykite virš dubens, kad visos sultys subėgtų į dubenį. Laikydami apelsino griežinėlį, žirklėmis pašalinkite jo žievę ir baltą minkštimą iš Daugiau...
1. Nuvalykite išorinius artišokų lapus, nupjaukite kotus ir supjaustykite ketvirčiais. Artišokus sudėkite į dubenį su vandeniu ir citrinų sultimis.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir Daugiau...
1. Įkaitinkite kepsninę. Aptepkite baklažanus aliejumi ir kepkite aukštoje temperatūroje, vartykite, kol pasidarys aukso spalvos ir suminkštės.
2. Apkeptus baklažanus supjaustykite į keturias Daugiau...
1. Sudėkite salotas, pomidorus, agurką, fetos sūrį, svogūnus į didelį dubenį.
2. Gamindami padažą sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinų sultimis bei pagardinkite druska ir pipirais.
3. Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Negausiai aliejumi ištepkite kepimo skardą, skirtą 900 g kepalui. Į dubenį suberkite pjaustytas datules ir abrikosus, šviesiąsias razinas ir įmaišykite Daugiau...