
2011-04-08
1. Virkite ryžius 10–12 minučių, kol suminkštės, bet nepervirkite. Nukoškite ir perskalaukite šaltu vandeniu.
2. Palikite ryžius atvėsti, o tuomet suberkite į didelį dubenį. Sudėkite Daugiau...
Surasta: 1732
1. Virkite ryžius 10–12 minučių, kol suminkštės, bet nepervirkite. Nukoškite ir perskalaukite šaltu vandeniu.
2. Palikite ryžius atvėsti, o tuomet suberkite į didelį dubenį. Sudėkite Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Patepkite aliejumi kepimo lakštą. Supjaustykite slyvas. Suberkite kartu miltus, kepimo miltelius ir įmaišykite cukrų, slyvas, žieveles ir citrinos Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Ištepkite riebalais šešių keksiukų arba gilią bandelių kepimo skardą. Dubenyje išplakite neriebų tepinį, kiaušinį ir kokosų pieną.
2. Į išplaktą masę Daugiau...
1 Perpjaukite melionus pusiau ir pašalinkite iš jų sėklas. Nulupkite ir supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais.
2. Mažu aštriu peiliu nulupkite ir atskirkite žievę nuo greipfruto minkštimo. Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių C. Ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi 18 cm apvalią kepimo skardą su nuimamu dugnu.
2. Į dubenį sudėkite margariną ir suberkite cukrų, Daugiau...
1. Perpjaukite pusiau neluptus vaisius ir sudėkite į didelį prikaistuvį. Taip pat suberkite datules, supilkite obuolių sultis ir maltą cinamoną. Virkite ant labai mažos ugnies, retkarčiais Daugiau...
1. Gana smulkiai elektiniu malūnėliu sumalkite vaisius ir riešutus. Įpilkite 2 šaukštus citrinų sulčių ir plakite, kad susimaišytų. Suverskite masę į dubenį, paragaukite ir, jei reikia, įpilkite Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Aliejumi ištepkite kepimo skardą, skirtą 900 g kepalui. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir truputį apkepinkite svogūną, kol suminkštės, kartais Daugiau...
1. Aliejumi ištepkite kepimo skardą, skirtą 900 g kepalui. Sumaišykite pieną ir vandenį.
2. Į dubenį suberkite ryžių miltus, grikių arba sojų miltus, kukurūzų miltus, cukrų bei druską ir Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių C. Aliejumi ištepkite 24x13 cm kepimo skardą. Išklokite dugną nelimpančiu kepimo popieriumi. Į dubenį suberkite miltus, druską ir maistinę sodą. Įmaišykite Daugiau...
1. Į dubenį suberkite cukrų ir miltus, viduryje padarykite duobutę. Sutrupinkite mieles, sumaišykite su 150 ml šilto pieno ir supilkite į miltus.
2. Pomidorų tyrę gerai išmaišykite su likusiu Daugiau...
1. Pasigaminkite ruošinį. Į didelį dubenį suberkite 175 g miltų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite keletą minučių, tuomet gerai išmaišykite. Uždenkite drėgnu rankšluostėliu ir palikite 10 Daugiau...
1. Šokoladą sudėkite į karščiui atsparų indą ir laikydami jį virš puodo su karštu vandeniu ištirpdykite. Į kitą puodą įpilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių ir įmaišykite želatiną. Kai želatina Daugiau...
1. Verdančiu vandeniu apiplikykite persikus. Odelių likučius pašalinkite ir išėmę kauliukus, minkštimą stambiai supjaustykite.
2. Nulupkite obuolius, supjaustykite riekelėmis. Nulupkite Daugiau...
1. Virkite ryžius pasūdytame vandenyje 5 minutes. Ryžiai turi būti ne visai išvirę, bet birūs.
2. Ryžius gerai nuvarvinkite ir kartu su pienu, sviestu ar margarinu bei citrinos žievele sudėkite Daugiau...
1. Duonos riekes aplyginkite taip, kad jomis būtų galima išdėlioti 1,2 litro tūrio pudingui skirto indo dugną ir šonus.
2. Visas uogas suberkite į puodą ir apibarstykite cukrumi. Lengvai Daugiau...
1. Persijokite miltus ir druską per sietelį.
2. Indelyje miltų centre suformuokite duobutę ir įdėkite kiaušinio baltymą. Palengva supilkite pieną ir vandenį ir išmaišykite iki vientisos Daugiau...
1. Į puodą įpilkite 300 ml vandens ir suberkite cukraus pudrą. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol pudra ištirps. Skystį pavirkite 10 minučių ir palikite sirupą, kad atvėstų.
2. Juoduosius Daugiau...
1. Į puodą suberkite cukraus pudrą, supilkite desertinį vyną, tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, gvazdikėlius ir vandenį. Puodas turėtų būti pakankamai didelis, kad jame tilptų Daugiau...
1. Į prikaistuvį sudėkite špinatų lapus su vandens lašeliais, likusiais po plovimo. Įberkite gerą žiupsnelį druskos. Pakaitinkite ant lengvos ugnies, kol špinatai šiek tiek apvys, tuomet Daugiau...
1. Džiovintus kininius grybus 30 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Pašalinkite kietąsias grybų dalis. Grybus supjaustykite.
2. Pašalinkite shiitake grybų kotelius. Kepurėles supjaustykite Daugiau...
1. Nusunkite avinžirnius, perplaukite šaltu vandeniu ir padėkite nuošaly. Dideliame prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite ėrieną bei svogūną 2–3 minutes maišydami, kol ėriena Daugiau...
1. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes. Sudėkite šviežias daržoves, konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, džiovintas žoleles Daugiau...
1. Į didelį prikaistuvį suberkite žirnelius, porus, česnaką ir bekoną. Supilkite sultinį, užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių.
2. Likus 5 minutėms iki žirnelių mišinio Daugiau...
1. Sutrupinkite į dubenį duoną ir užpilkite 150 ml šalto vandens. Palikite 5 minutes pamirkti.
2. Į elektrinį malūnėlį sudėkite migdolus ir česnakus ir sumalkite iki vienalytės masės. Kartu Daugiau...
1. Suberkite baravykus į dubenį, užpilkite 250 ml šilto vandens ir palikite mirkti 20–30 minučių. Išimkite grybus ir nusunkite mirkymo skystį kiek įmanoma geriau. Mirkymo skysčio Daugiau...
1. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų bei ištirpinkite sojų margariną ir 3–4 minutes pakepinkite svogūną. Vištieną apvoliokite miltuose ir apkepinkite.
2. Vištieną perdėkite į lėkštę, o į Daugiau...
1. Jei reikia, nuplaukite žuvį, nuvalykite žvynus ir supjaustykite didokais gabaliukais. Nuplaukite midijas ir pašalinkite krevečių galvas. Išmeskite visas nors kiek prasidariusias midijas.
2. Į Daugiau...
1. Dideliame karščiui atspariame prikaistuvyje ištirpinkite margariną. Suberkite įprastus ir šalotinius svogūnus ir kepkite 4–5 minutes, kol šiek tiek suminkštės.
2. Sudėkite bulves, Daugiau...
1. Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje storapadėje keptuvėje, maišydami pakepinkite svogūną 5 minutes, kol suminkštės ir pakeis spalvą. Įdėkite česnako, morkų, kmynų, garstyčių sėklų ir Daugiau...
1. Nulupkite žuvų odelę ir, jei būtina, pašalinkite ašakas. Supjaustykite žuvį dideliais gabalais ir sudėkite į maišytuvą ar į virtuvinį kombainą.
2. Ištirpykite šafraną 2 šaukštuose verdančio Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Įdėkite pipirus į kepimo skardą ir kepkite jų šerdis 30–45 minutes, kol apskrus. Išimkite iš orkaitės. Įdėkite į plastikinį maišelį atvėsti. Daugiau...
1. Vienu sluoksniu dideliame prikaistuvyje sudėkite kalakutienos filė. Įdėkite svogūną, laurų lapelį, pipirų grūdelius ir supilkite sultinį. Įkaitinkite iki virimo, tuomet sumažinkite ugnį. Daugiau...
1. Kiaulieną pabarstykite nedideliu kiekiu druskos ir pipirų. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite margariną, sudėkite mėsą ir pakepinkite 5–6 minutes, kol paruduos tolygiai iš visų Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Nuplaukite špinatus ir sudėkite į puodą su trupučiu vandens, kad apsemtų. Virkite špinatus ant pakankamai karštos ugnies 2 minutes, kol špinatai Daugiau...